8 olika privatjet-lösningar – Läs mer om alternativ för att boka din resa

Det finns som du säkerligen känner till vid det här laget en hel uppsjö av olika lösningar för dig som vill flyga privatjet. I centraleuropa flyger affärsmän och bemedlade individer med privata flygplan i stor utsträckning eftersom det underlättar resande från punkt A till punkt B. Man kan resa ostört och privat med chaufför-service från dörr till dörr i direkt anslutning till flygresan.

Vissa tjänster är bättre än andra för oss som flyger till och från Skandinavien eller Sverige. Nedan har vi samlat några av de mest intressanta och mest prisvärda samarbetspartners vid charter av privatjet.

Flygplanscharter

GlobeAir

Österrikiska företaget GlobeAir har världens största flotta med Citation Mustang c510 jets. Plats för 4 passagerare och mycket prisvärt för kortare resor inom Europa. Här kan du både boka enskilda resor eller köpa medlemsskap. En nackdel som gör att dessa inte är lämpliga för längre resor eller kanske väljs bort av barnfamiljer är att c510-flygplanen endast har s.k. “nödtoaletter” som ryms mellan cockpit och kabin, privat i den mån som ett skynke ger.
Hemsida: www.globeair.com
Betyg: 8.0 av 10

JetSmarter

Bli medlem hos JetSmarter och boka specifika resor med privatjet till rabatterade priser. Deras mobilappar är en av de mest populära på marknaden vilket gör att det ständigt finns ett antal “emtpy legs” mellan några av de större destinationerna i Europa. Hos JetSmarter kan du också boka ett flyg där du betalar för hela sträckan men upplåter överblivna platser på sträckan som andra kan köpa in sig i. Då får du tillbaka pengar i form av vouchers som kan användas för framtida bokningar.
Hemsida: www.jetsmarter.com
Betyg: 8.5 av 10

JetPartners

JetPartners är ett amerikanskt företag som huvudsakligen agerar på den marknaden. Flyger man frekvent i USA så kan det givetvis vara ett alternativ. De säljer både 25-timmars förbetalda medlemskort för olika storlek på flygplan men också flygcharter per timme.
Hemsida: www.jetpartners.aero
Betyg: 5.5 av 10

SurfAir

SurfAir finns både i USA och numera även i Europa. Konceptet går ut på att man köper ett medlemsskap som innebär att man kan flyga obegränsat antal gånger per månad mellan av företag utvalda destinationer. Vill man som medlem ta med sig sina vänner köper man till gästpass till dem. Man också boka enskilda platser om man flyger mer sällan. Tyvärr är antalet avreseorter och destinationer mycket begränsat än så länge i Europa, men allt eftersom Europa-marknaden växer så utökas antalet flygplatser som omfattas. Ett bra alternativ för den som flygpendlar mellan specifika orter.
Hemsida: www.surfair.com/eu
Betyg: 6.5 av 10

Wijet

Franska Wijet är official lanseringspartner för det nya innovativa HondaJet. HondaJet är ett av världens mest effektiva ultralätta privatjet som har en rymlig kabin med 5 sittplatser, privat toalett och wifi.
Hemsida: www.wijet.com
Betyg: 6.5 av 10

Call A Jet

Call A Jet är ett tyskt företag som har flest andel tyska kunder, vilket innebär att deras emtpy legs ofta går mellan Tyska, Österrikiska eller andra närliggande destinationer.
Hemsida: www.callajet.de
Betyg: 6.5 av 10

NetJets

NetJets har kontor i bl.a. London. Man kan välja mellan NetJets Share eller Private Jet Card.
Istället för att äga ett eget flygplan så kan man äga en liten andel och på så sätt få ner kostnaderna men ändå få vissa av fördelarna med att äga privatjet (t.ex. tillgång till flygplan inom max 10 timmar oavsett var du befinner dig i världen).
Hemsida: www.netjets.com/en-gb/
Betyg: 8.0 av 10

Bli delägare i privatjet

För ditt företag eller dig som reser mycket frekvent kan det ibland vara värt att köpa in eget privatjet eller åtminstone bli andelsägare med andra. Genom att bli delägare eller genom att köpa eget privatjet kan man korta ner tiden från bokning-tidpunkten till take-off.

Grafair

Grafair har haft ett antal stora och välrenommerade svenska bolag bland sina kunder och är erfarna med förmedling av skräddarsydda flygplanslösningar för företag och UHNWI (Ultra High Net Worth Individuals, dvs kapitalstarka privatpersoner).
Hemsida: www.grafair.se
Betyg: 7.0 av 10

›› Har du frågor om specifika resor eller vill få bästa möjliga pris, tveka då inte att kontakta oss för en icke bindande bokningsförfrågan och ungefärlig prisuppgift