Hyra privatflyg med Bitcoin?

Det är mer aktuellt än någonsin att hyra privatflyg eftersom det har varit flygkaos över hela Europa i säkerhetskontroller och problem med bagage som kommit bort eller blivit försenat flera veckor. Det är därför inte sällan mindre grupper människor går samman och faktiskt hyr privatflyg för att flyga ner t.ex. till Spanien för att spela golf, semestra, åka på möhippa eller svensexa.

Vem hyr privatflyg för Bitcoin?

Numera är det också många som funderar på om man kan betala för privatflyg med Bitcoin eller annan kryptovaluta vilket gör det ännu mer tillgängligt även för andra än affärsresenärer. Många utanför kryptovaluta-affärsvärlden lever fortfarande i tron att kryptovalutor kommer från illegal verksamhet eller att endast ljusskygga personer använder sig av det. Inget kunde vara mer fel och numera är det en allt större mängd transaktioner som görs i Bitcoin, Ethereum eller annan crypto mellan företag, privatpersoner och penningstarka individer som valt att diversifiera sin investeringsportfölj i nya marknader.

Att betala sitt flyg med kryptovaluta kan i många fall ha fördelar, som t.ex. att det går att göra transaktionen dygnet runt, inklusive helgdagar och nätter – oftast med bara några sekunder eller minuts fördröjning.

Hur bokar jag en enkelresa eller tur och retur resa?

Är du intresserad av att hyra privatjet så bör du först och främst börja med att kolla upp priset för den sträcka du och vänner/familj eller kollegor vill åka. Har ni tänkt åka tur och retur eller nöjer ni er med enkelresa? Det är oftast inga problem att åka enkel väg eftersom privatflygen oftast bokas upp långt i förväg och planeras in för stopp och upphämtningar.

Det blir ofta ingen rabatt att boka tur och retur i jämförelse med en enkelresa eftersom det är flygtimmarna som räknas och flygcharterbolagen har ofta en ny kund de hämtar upp snart efter du landat på din destination. Det man vill undvika är väntetid när flygplanet står stilla på en flygplats eftersom det då inte genererar intäkter.

Rabatterad hyra av privatflyg och ‘Empty leg’-flygningar

Skulle däremot privatflygbolaget få en tom rutt, utan passagerare så kallas detta för “empty leg”. Då flyger besättningen flygplanet tomt, utan passagerare ombord. Dessa så kallade “empty leg” rutter är då mellan två flygplatser som flygplanet behöver transporteras för att hämta upp nya passagerare. Sådana flygningar rabatteras då eftersom flexibiliteten gällande avgångstid, flygplanstyp och liknande blir mindre.

Kan jag hyra privat flygplan med Bitcoin?

Är du kanske en av de tidigare investerarna i Bitcoin eller annan kryptovaluta som gärna reser lite bekvämare? Nu finns givetvis möjligheten att betala med Bitcoin för din hyra av privatflyget. Givetvis kan man också betala för sin privata flygning direkt med annan crypto som t.ex. Ethereum, stable coins som USDT eller USDC om man så föredrar.

Andra mer traditionella betalmetoder som accepteras är givetvis VISA, Mastercard, American Express eller banköverföring med SEPA eller IBAN-betalning. Föredrar du att betala på annat sätt, kanske med någon annan mer ovanlig kryptovaluta som t.ex. Cardano, Cronos, Ethereum Classic så skadar det aldrig att ställa frågan då de är vana att hantera flexibla förfrågningar.

Fördelar att betala med kryptovaluta

Många undrar varför man skulle vilja betala med kryptovaluta för att flyga privatjet. Nu för tiden är kryptovaluta så pass utbrett och vanligt internationellt så det är inga som helst problem att växla till sig vanlig valuta som t.ex. EUR eller SEK. Däremot kan det vara relativt stora växlingsavgifter som tillkommer när man exempelvis växlar sin crypto till svenska kronor.

Kan man då istället spendera sin kryptovaluta ‘direkt’ genom att överföra den från sin kryptoplånbok direkt till mottagaren så har man inga mellanhänder och då får man ner avgifterna betydligt. Det är inte sällan till och med billigare än att skicka via banköverföring, förutsatt att man redan har kryptovalutor som man vill göra sig av med.

Prisförfrågan

Vill du veta ungefär vad det skulle kosta att boka ett privatflyg med Bitcoin för din resa? Använd då formuläret nedan så får du en ungefärlig prisuppgift omgående. Växelkursen mot Bitcoin eller annan kryptovaluta stäms av och fastlås vid betalningstillfället.

OBS! Önskar du prisuppgift för privatflyg endast enkel väg, så välj “ONE WAY” överst i formuläret när du gör sökningen.

Frågor om betalning med kryptovaluta?

Har du några andra frågor kring att boka privatflyg eller undrar du mer hur det fungerar med kryptovalutor? Tveka då inte att kontakta oss här.