Flyga från Bromma eller Arlanda?

Bromma flygplats är ofta det givna alternativet för den som vill chartra ett privatjet och bor i Storstockholms-området. Oftast flygs planet du bokar in för ändamålet av din resa. Det innebär att det inte finns någon fördel att flyget skulle finnas på plats på Arlanda redan. Det är snarare tvärtom då de flesta flygcharter och taxiflyg i Sverige utgår från just Bromma flygplats. Med bara 15 minuter från Stockholm city i bil så är tillgängligheten näst intill unik för en huvudstad.

Bromma flygplats privathangar må se oansenlig ut men nära hangaren där de få privatjeten som finns i Sverige finns parkerade och man som privatresenär utgår ifrån finns båda insynskydd och fotoförbud för att bibehålla integriteten för dig som resenär. Det är även denna som tidigare utnämnts till Europas bästa affärsflygterminal.

Smidighet framför allt

Som vanligt med privatflygningar finns det inga krångliga säkerhetskontroller, långa köer, byten eller annat som fördröjer din resa. Det kan ta så lite som några minuter från det att man anländer med bil tills det att man sitter i flygplanet och är på väg att taxa ut. Smidigheten är huvudfokus när man flyger privat.

Flyger man privatjet så är det inte bara lyxiga lounger som imponerar på resenärerna. Det är just tillgängligheten och tidsvinsten med att kunna komma iväg snabbt. Vissa flygningar bokas samma dag och inom en timme kan resenären komma iväg. Vanligtvis räcker det med att anlända 10 minuter innan avgång medans man med traditionellt flyg kanske behöver upp emot 2 timmar för incheckning, ta sig igenom säkerhetskontroll

Privjatjet på Bromma flygplats

Svenska företaget Grafair har egna flygplan som utgår från Bromma flygplats.
Det finns också ett antal svenska publika storföretag som har Bromma som utgångspunkt när de flyger privatflyg.

Pris för privatflyg från Bromma och Arlanda?

Priser för flygning med privatflyg varierar löpande baserat på tillgång och efterfrågan. Därför är det viktigt att du gör din egen förfrågan. Vi har dock gjort en jämförelse för att visa att prisskillnaden mellan två närliggande flygplatser är liten. Det handlar mest om vad du själv har för preferenser och önskemål.

Vad kostar det att flyga till Spanien?

Som ett exempel så har vi nedan jämfört vad det kostar att flyga till Spanien från Arlanda och Bromma. Respektive flygplats har som vi nämnt ovan sina fördelar, men hur ser det egentligen ut med priset? Är det någon skillnad?

Kostnaden för att flyga till Malaga i södara Spanien enligt nedan, i skrivandets stund, september år 2022, för två personer i ett privatflygplan av typen Light Jet*. Kom dock ihåg att detta är en prisindikation som gäller just i vårat fall. Men för aktuella priser behöver du själv göra din sökning till Spanien.
Arlanda – Malaga: 17500 EUR
Bromma – Malaga: 17350 EUR
Som man kan se så är prisskillnaden mellan Arlanda och Bromma minimal. Bromma är 150 EUR billigare för den typen av resa.

* Light Jet privatflygplan är exempelvis av typen Cessna Cessna Citation CJ1+ eller för kortare sträckor en Eurocopter AS350 (helikopter).

Vad kostar det att flyga till Nice i södra Frankrike?

Tittar vi istället på en privatflygning till Nice Cote D’Azur (LFMN NCE) i södra Frankrike, för samma period och förutsättningar, så ser priserna istället ut enligt nedan:
Arlanda – Nice: 12430 EUR (1920 km, 3 timmar och 22 minuter)
Bromma – Nice: 12280 EUR (1891 km, 3 timmar och 19 minuter)
Även här är prisskillnaden 150 EUR. I detta fall handlar det som man kan se alltså mest om att flygsträckan blir något kortare. Men prova gör en prissökning till Nice själv här.

Fler prisförslag från Bromma och Arlanda

För aktuella prisuppgifter och baserat på dina förutsättningar så ta en titt på sidorna nedan så kan du avgöra själv vad som är mest lämpat. Det beror som du förstår på varifrån men framför allt var du ska flyga, antal passagerare och datum/tid för din privatflygning.
›› Här kan du få prisförslag på privatflyg från Bromma
›› Vill du istället få prisförslag på privatflyg från Arlanda, kolla här.