Planera din resa och bokning?

Att planera sin resa är viktigt, även för dig som tänkt flyga privat, i den mån det går. Givetvis kan man inte alltid ha lång framförhållning, men nedan har vi gått igenom några väl läsvärda tips. Det handlar inte bara om att rätt tillgänglighet ska finnas för det behov som finns just för din privata flygning utan också sådant som man som reguljärflygande kund inte tänker på, exempelvis att man kan välja olika flygplatser.

Givetvis är det inte alltid man kan ha lång framförhållning när man vill resa eller rent av den huvudsakliga anledningen till varför man vill boka ett privatjet. Planerar du en resa med lite framförhållning så finns dock en del saker som kan vara fördelaktigt att ha i åtanke vilket underlättar både för bokningen men också kan göra det mer prisvärt.

4 tips för din nästa resa med privatjet

Här nedan är några tips på vad man bör tänka på.

1. Boka din privatjet så tidigt som möjligt
Skicka din bokningsförfrågan med privatflyg så tidigt som möjligt. Ju tidigare du skickar förfrågan desto större chans att just den flygplanstyp som behövs för din resa (baserat t.ex. på antal personer, sträcka och service) finns tillgänglig.

På så sätt undviker du risken att behöva boka ett alltför stort plan och därmed ökade kostnader. Flygcharter-bolagen, som planerar hur privatjeten ska nyttjas av kunder över Europa och hela världen kan då planera resor/upphämtning på bästa möjliga sätt.

2. Välj flygplats för din avresa/destination med omsorg
– Om du har flera flygplatser nära dig så kan det vara värt att välja avgång från en mindre flygplats. Detta då mindre flygplatser ofta har billigare priser för att landa/starta och parkera (t.ex. vid väntan). Dock kan det också vara så att har du tur så finns just ett privatjet av det slag ni behöver på plats på en större flygplats, så det kan vara värt att nämna flera olika flygplatser om så är relevant i just ditt specifika fall.

3. Undersök Empty leg-möjligheter om din tidpunkt inte är kritisk
– Har du inte en specifik dag/tid som du behöver resa utan mest vill besöka ett resmål när bra tillfälle ges så kan du kontakta oss så håller vi koll på så kallade “empty legs“. Det är alltså när ett privatflygplan har flugit en bokad sträcka, men inte har någon inbokad kund för återresa. Då kan man få betydligt billigare priser på en sträcka eftersom charterbolagen vill undvika att privatjet går tomma tillbaka eller till nästa destination.

4. Se över väderförhållanden
– Även om flygcharter-bolagen löpande ser över väder och liknande så skadar det inte att själv se över väder för kommande dagar. Det är framför allt inte en dum idé för dig som vill undvika onödiga förseningar. Eftersom man själv bestämmer tidpunkten och dagen fritt vid flyg med privatjet så är det ju lika enkelt att flyga klockan 12:00 som kl 17:00 om man bokar in sitt flyg några dagar innan. Vid en viss tidpunkt kanske det förväntas åska och oväder (som man då ofta flyger runt, och därmed får en längre flygsträcka och längre flygtid) som man då kan undvika med lite planering och framförhållning. Att flyga privatjet innebär oftast mindre plan än när man flyger med stora flygbolag som då ofta har Airbus- eller Boeing-flyg med plats för hundratals personer.

Skicka din prisförfrågan

Som vi nämnt ovan, ju tidigare du kan skicka en prisförfrågan för privatjet desto bättre förutsättningar. Tveka inte att kontakta oss så återkopplar vi på din förfrågan snarast möjligt. Inkludera så mycket information som möjligt kring din resa, men som minst: datum (och önskad tidpunkt om möjligt) samt antal personer och avreseort/land och destination.