Vad kostar det att flyga privatjet?

Priserna för att flyga privatjet varierar väldigt mycket beroende på hur lång sträcka man vill flyga och hur många personer det är som ska flyga. Antalet personer avgör hur stort flygplan som krävs för att flyga sällskapet. Sträckan man vill flyga inverkar också generellt sett på hur stort flygplan man behöver, eftersom man inte vill ha för många mellanlandningar (för att tanka flygplanet) eftersom man då går miste om en hel del av fördelen av att flyga privatjet och eftersom man betalar per timme man nyttjar ett privatjet.

För kortare sträckor, med mindre flygplan kan man generellt komma undan med en budget på några tusen euro. Vill man flyga från nordliga breddgrader söderut, t.ex. från Arlanda så är det redan ganska lång sträcka bara för att ta sig ut från Sverige. Vilket gör att kostnaden går upp. Däremot kan det vara relativt billigt att flyga från Arlanda till Norge eller Finland eftersom sträckorna är mer begränsade.
 

Men hur mycket kostar det att flyga privatjet?

Ja, det är en fråga som många ställer sig. Det är många olika parametrar som spelar in som t.ex. tidpunkt, flygsträckan (antal flygtimmar), hur många personer man är som ska flyga och därmed vilket flygplan som passar bäst samt är tillgängligt.

Vi har dock sammanställt några exempel på kostnader för att flyga privatjet som du kan se på vår bokningssida här. Där kan du se mer specifikt vad det kostar mellan två destinationer med privatjet. Generellt sett så kostar det från 5000 EUR för att ta sig någonstans alls med ett privatjet. Använd gärna också sökformuläret här intill eller på vår bokningssida för privatjet för att få en prisuppfattning för mellan två specifika platser.

Man kan också förköpa en klumpsumma med flygtimmar, som vi skriver mer om nedan, för att på så sätt få ned kostnaderna.

När ska man flyga privat flyg?

Mest prisvärt för mindre grupper är det att flyga privatflygplan om man ska åka en resa på under två timmar. Är man en större grupp, t.ex. där ett företag bokar för 100-200 personer så kan det vara prisvärt vid resor på upp till fyra timmar. Har man ett ännu större antal resenärer så är det i princip alltid billigare att chartra ett privatjet än att flyga reguljärt och betala individuellt för samtliga passagerare.

Förköpa flygtimmar med privatjet och få ner timpriset

Det finns också ofta möjligheter att förköpa ett antal flygtimmar med privatflygplan och på så sätt får ner kostnaden per timme. Det är givetvis viktigt att man gör sin research och väljer ett pålitligt bolag för sin flygcharter så de är långsiktiga och inte går i konkurs.

Istället för att man själv sitter och manuellt jämför hundratals olika privatjetbolag eller medlemskap för privatjet så finns det en sajt som har gjort jobbet med att jämföra privatjet-medlemskap åt dig. Guiden kostar en hel del men det kan detta till trots vara värt att lägga lite pengar på det för att undvika att köpa fel medlemskap som i slutändan kan bli betydligt dyrare.

Vissa väljer att köpa ett större antal flygtimmar för att få ned kostnaden per timme överlag, som de sedan vet att de kan sälja vidare till vänner, bekanta och affärskontakter. Var dock noggrann med att kolla så att medlemskapet tillåter detta för att undvika överraskningar.

Kostnad för att flyga privatjet?

Vet du datum, antal passagerare samt avreseort och destination så kan du använda formuläret nedan för att få fram en ungefärlig prisuppgift.

OBS! Prisuppgift för enkel resa? Välj “ONE WAY” överst i formuläret innan du klickar ‘Search for flights’.

Få prisförslag och boka resa med privatjet

Tveka inte att kontakta oss på Privatjet.se för mer information, en diskussion kring din budget och hur vi tillsammans gör det bästa av dina förutsättningar.