Privatflyg till Spanien, Gotland eller Landvetter?

Flyga privatjet till Spanien

Oavsett om man vill hyra privatflyg för att åka till Spanien, Gotland eller kanske Landvetter så vill man givetvis först och främst veta vad det kostar. Andra frågan man brukar ställa sig är hur många man kan flyga och tredje frågan är hur lång tid tar det? Det finns givetvis många andra vanliga frågor kring privatjet som kan vara intressant att ta reda på. Läs vidare i vår artikel nedan så får du förhoppningsvis svar på några av dina frågor. Om inte annat, tveka inte att kontakta oss här.

Privatflyg till Spanien – vad kostar det?

Spanien är ett populärt turistmål för svenskar året om tack vare det fördelaktiga vädret. Södra Spanien har 300-320 soldagar per år, eller drygt 3400 soltimmar i Marbella per år. I Stockholm är det jämförelsevis i genomsnitt 1821 soltimmar per år. Under vinterperioden i Sverige är solen på sina håll så sällsynt till den grad att man för den s.k. “Solligan” endast mäter antalet soltimmar under 7 veckor (v.26-32) under sommaren.

Flyga privatjet till Spanien är relativt populärt eftersom det ofta är kompisgäng eller två familjer som bokar tillsammans. Är man några stycken som samåker och då kan dela på kostnaden för bokningen så är det ännu enklare att motivera det hela ur ett finansiellt perspektiv, inte minst med tanke på extra bekvämligheten och att resan blir en del av upplevelsen. Som affärsresenärer kan man ofta motivera det genom att få effektiv arbetstid under hela resans gång i ostörd miljö.

Nedan tittar vi på några exempelbokningar för privatflyg till Spanien, för upp till 4 resenärer, i skrivandets stund.

Pris för privatjet från Arlanda till Spanien

Många som undrar om privatjet från Stockholm till Spanien tänker omedelbart på Arlanda som avreseflygplats. Däremot är Bromma flygplats i centrala Stockholm ett bra alternativ om man utgår från Stockholm City och en alldeles utomordentlig flygplats som är mycket populär just för privatflygningar. Oavsett om man bokar privatflyg från Bromma eller Arlanda skiljer priset sig normalt sett inte så mycket åt. Vill man flyga med privatjet till Madrid från Stockholm så kostar det från 16,000 EUR. Arlanda till Barcelona kostar något mindre, på ca 14,500 EUR. Vill man hela vägen till Costa del Sol i södra Spanien så kostar Arlanda – Malaga flygplats ca 17,500 EUR.

Pris för privatjet från Landvetter till Spanien

Vill man flyga från Göteborg till Spanien är det något kortare flygsträcka och totala flygtiden blir alltså mindre och därmed lite billigare totalpris. Landvetter till Madrid ligger på ca 14,000 EUR samt Landvetter – Barcelona på ca 12,700 EUR. Att flyga sträckan Landvetter till södra Spanien, Malaga kostar ca 16,000 EUR.

Pris för privatjet från Kastrup eller Sturup till Spanien

Priset för flygsträckan Sturup (Malmö) i södra Sverige till Madrid landar på 13,200 EUR. Privatflyg från Sturup till Barcelona kostar ca 11,800 EUR. Privatflyg från södra Sverige till södra Spanien kostar drygt 15,000 EUR (Sturup-Málaga). Jämförelsevis kan man också se att boka privatjet från Köpenhamn (Kastrup) till Málaga kostar även det i princip samma som att flyga från Sturup, alltså ca 15,000 EUR.

›› Kolla upp aktuellt pris med privatflyg till Spanien nu.

Privatflyg till Gotland – vad kostar det?

För dig som aldrig flugit privatjet men är sugen på att testa vad det innebär så kan det vara bra att testa med en kortare sträcka. Ska man besöka Gotland med ett kompisgäng så är Bromma – Visby en populär rutt, speciellt under sommaren med Stockholmsveckan eller Politikerveckan. Att flyga privatflyg från Bromma till Gotland är endast ca 200 km och tar bara drygt en timme. Är man fyra resenärer så kostar det cirka 5000 EUR.

Ett lite större flygplan med samma rutt för upp till 11 resenärer kostar drygt 10 000 EUR, alltså mindre än 1000 EUR per person. Med extra bekvämlighet ombord på flyget, att man inte behöva ta sig hela vägen ut till Arlanda samt bestämmer över sin avgångstid själv så är också det ett populärt prova-på alternativ för nya resenärer inom privatflygningar.

Jämförelsevis kostar Landvetter till Gotland (361 km, drygt en timmes flygtid) för fyra personer drygt 5000 EUR. Flyger man från Sturup till Gotland (385 km, 1 timme och 12 minuter flygtid) kostar det ca 5200 EUR.

›› Skicka en icke bindande bokningsförfrågan för Gotland här.

Privatflyg till och från Landvetter – vad kostar det?

Ovan har vi tittat på diverse rutter från Landvetter flygplats utanför Göteborg. Exempelvis kostar Landvetter till Spanien, Malaga ca 16,000 EUR. Det finns också ytterligare en flygplats (Säve flygplats) i Göteborg, på Hisingen, ungefär 44 km eller 35-40 minuter med bil från Landvetter flygplats. Säve flygplats, hette under en period Göteborg City Airport. Den har främst trafikerats av lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air men också av privatjet. Prisskillnaden mellan att flyga från Landvetter eller Säve flygplats är minimal, speciellt för kortare sträckor eftersom minsta framställningskostnaden för att flyga privatjet normalt ligger någonstans kring 5000 EUR.

Att flyga till Landvetter från Arlanda kostar ca 5200 EUR och tar drygt en timme. Även Norrköping flygplats till Landvetter tar drygt en timme och kostar drygt 5000 EUR. Som vi sa ovan kostar sträckan mellan Visby och Landvetter även det drygt 5000 EUR. Det är först när man ska flyga lite längre som man märker en prisskillnad, t.ex. sträckan Umeå till Landvetter för 7100 EUR eller Luleå till Landvetter som kostar drygt 8300 EUR.

›› För aktuella priser gällande privatjet till/från Landvetter kan du skicka en icke bindande bokningsförfrågan här.

Våra populäraste flygrutter med privatjet

Här nedan är några av de mest populära rutterna som våra kunder flyger eller gör bokningsförfrågningar om (utan inbördes ordning).
– Stockholm-Arlanda (ESSA ARN) – Copenhagen Kastrup (EKCH CPH)
– Nice Cote D’Azur (LFMN NCE) – Stockholm-Arlanda (ESSA ARN)
– Stockholm Bromma (ESSB BMA) – Cannes, Frankrike (LFMD CEQ)
– Norrköping (ESSP NRK) – Visby, Gotland (ESSV VBY)
– Stockholm-Arlanda (ESSA ARN) – Amsterdam Schiphol, Holland (EHAM AMS)
– Stockholm Bromma (ESSB BMA) – Nice Cote D’Azur, Frankrike (LFMN NCE)
– Malmö Sturup (ESMS MMX) – Östersund (ESNZ OSD)
– Gothenburg City (ESGP GSE) – Farnborough, England (EGLF FAB)
– Stockholm-Arlanda (ESSA ARN) – London City, England (EGLC LCY)
– Stockholm-Arlanda (ESSA ARN) – Tromsø, Norge (ENTC TOS)
– Stockholm-Arlanda (ESSA ARN) – Malaga, Spanien (LEMG AGP)

›› För aktuella prisuppgifter så kan du skicka din förfrågan här.

Boka privatjet för filminspelningar?

Det är inte sällan produktionsbolag för både filmer, tvserier eller musikvideos hör av sig till oss och undrar om möjligheten för att boka ett privatjet endast för en filminspelning. Det är sällan svårt att få ihop det eftersom målsättningen för charterbolagen är att ha sina privatflyg i luften så mycket som möjligt och framflygningskostnaderna för att ställa ett flyg till förfogande lätt kommer upp till minsta bokningsavgifterna. Hör gärna av dig så återkopplar vi om möjlighet finns och det går att få ihop något. Alternativet är annars för filmbolagen att boka en kortare sträcka, t.ex. Bromma – Visby från 5000 EUR. Ska man göra omfattande filmning så behöver man dock informera om detta vid bokningstillfället.

Återkommande privatjet resenärer

För dig som redan har flugit privatflyg en specifik sträcka tidigare så är flera av frågorna förmodligen redan besvarade och det enda du vill veta är; vad kostar det den här gången? Givetvis påverkas priserna för att flyga privat i allra högsta grad av inflation, bränslepriser, tillgänglighet och utbud med mera. Därför bör man alltid göra en ny förfrågan om pris som är ger en aktuell prisbild.